vrijdag 17 april 2009

Het mysterie van de paarse muis...


Ooit, heel lang geleden, zo'n jaar terug ongeveer had ik voor de gein eens een kittenpakket aangevraagd bij Whiskas. Dacht, das leuk! We hadden Queeny nog niet zo heel lang in huis en ik vond het wel leuk, om zo'n pakketje aan te vragen en was ook best nieuwsgierig, wat daar dan in zou zitten... Dus formuliertje ingevuld en verstuurt en toen was het wachten...En wachten...En nog meer wachten...
Maar toen, he he eindelijk, daar kwam het dan binnen, hoor!!!Daar was eindelijk het lang verwachte pakketje van de Whiskas!!!
Nou ja, pakketje... Het was een flinke envelop met daarin wat snoepdingetjes en zakjes voer en zo. Er zat ook nog een kaart bij met daaraan een belletje en...een paarse muis!!!!
Nou hadden we al vaker van die muizen en balletjes gekocht voor Queeny, maar op één of andere manier vondt ze daar helemaal niks aan!!! Ze snuffelde er dan een paar keer aan en gaf dr zo af en toe een tikkie tegen, maar dan had ze het verder wel gezien met die dingen... Nee, een muis of balletje was niks voor mevrouw!
Mja, behalve dan, als die dan paars is en van de Whiskas af komt schijnbaar, want ze heeft dat ding gepakt en bijna nooit meer los gelaten!!!
Wij zaten toen al van, hoe gaan we dat doen, als die muis eens kwijt raakt of zo??? Nou ja, dat zouden we later dan wel zien...
Dat later werdt dus afgelopen zomer... Het was een doodnormale dag, zoals altijd en ineens kreeg ik dus de kolder in mijn kop en wilde de hele kamer anders hebben... Dus zo gezegd, zo gedaan en wij de kamer veranderen. En elke keer die muis maar in de gaten houden, want god, wat moesten we doen zonder!!! Maar dan ben je dus bezig, maar mevrouw Queeny wilt dan tussendoor nog wel met muis ff spelen, he...En ineens, weg muis!!! Mja, en nou??? Nou, zoeken dus!!! Maar nergens te vinden natuurlijk...Alles weer ff van de kant af gehad en zo, maar nada muis, hoor!!! Wij hadden het zoeken op een gegeven moment maar op gegeven... Queeny niet. Die bleef nog weken zoeken!

In de tussentijd hadden we Sambal erbij gekregen. Naar die muis waren we allang niet meer aan het zoeken, maar toch...ergens blijf je je afvragen, waar dat ding gebleven was. We waren ook gaan kijken, of je ze in de winkel ook kon krijgen, maar nee, twas alleen bij Whiskas te krijgen verdorrie! Toen kwam Ben ineens met het geniale idee, om eens te gaan bellen naar Whiskas! Ik had ook alweer een kittenpakket aangevraagd voor Sambal, maar daar had ik nog niks van gehoord, dus dan kon ie daar gelijk es naar informeren...
Dus hij belt en verteld het hele verhaal, dat Queeny zo gek was op die muis en dat ie nou zoek was. Nou ja, het hele verhaal dus! En het eerste, wat die mevrouw deed, aan de andere kant van de lijn, was heel hard lachen!!!! Ze had zoiets nog nooit gehoord en ze vondt het zo leuk, dat ze twee nieuwe muizen zou opsturen!!!

Dus wij weer wachten...en wachten...en nog meer wachten, want echt snel zijn ze niet bij de Whiskas!

Tot er vanmiddag een envelop binnen viel...
De vraag was natuurlijk nog wel, of Queeny op deze muizen net zo zou reageren, als op dr oude vertrouwde muis...Geen een andere muis had tot vanmiddag nog de plaats van "haar" muis in kunnen nemen, dus mja... Zou ze deze dan weer wel leuk vinden???

Nou, nou en of ze ze leuk vondt!!!
Je had die ogen van dr moeten zien, toen ik die muis voor dr snuit hield!!! Alsof ze dr grootste geluk op aarde terug gevonden had... En weer laat ze hem niet los hihi...

Zijn die muizen dan zo bijzonder???
Nou, nee....Voor ons mensen zijn het doodgewone simpele muizen in de kleur paars en roze deze keer. Helemaal niks speciaals aan eigenlijk! Ze ruiken verder ook naar niks... Of er moet een luchtje aan zitten, die alleen katten kunnen ruiken. Maar gewoon zo ruik ik ze in ieder geval niet! Dus mja, wat is het dan, waardoor die donderstenen van mij daar zo weg van zijn??? Mja, Sambal is er inmiddels ook al voor gevallen, dus mochten de muizen allebei verdwijnen, dan hebben we pas echt een probleem, he!!!??? Of zou het gewoon komen, omdat de muizen van de Whiskas af komen???
Ik heb echt geen idee, maar ze zijn als een kind zo blij in huize Pearl!!!


Groetjes,
Karin

3 reacties:

Anoniem zei

Ga dus ook maar eens bellen en een pakket aanvragen, want wij hebben exact hetzelfde!!! De paarse Whiskas muis was het ultieme speeltje. Deze is plotseling verdwenen en we hebben geen idee waar de muis is gebleven (ook inderdaad het hele huis op zijn kop gezet). Leuk om te zien dat we niet de enige zijn! :)

Anoniem zei

Mijn katje heet ook Queenie (2005 brits langhaartje) en......die heeft precies hetzelfde.Speelde bijna nergens mee behalve met deze muisjes.De roze was favoriet.Toen ze een klein kitten was sliep ze zelfs met haar koppie op het roze muisje.Inmiddels zijn we ze allebei kwijt en hebben we queentje nooit meer kunnen laten spelen met muisjes (van een andere kleur want deze zijn echt nergens te krijgen)Ze slaapt nu met haar koppie op een roze kussentje.Zou het dan toch de kleur roze zijn......

Pearl zei

Nou, dat kan best es zijn, want die van ons kwam vandeweek al druk spelend binnen en ik dacht in eerste instantie, dat ze weer een van haar muizen had gevonden. Maar het bleek een haarspeldje met een strikje erop te zijn met diezelfde kleuren...En blij dat ze was!!!

Een reactie posten