woensdag 13 mei 2009

Hemelse Modder!


Hemelse Modder, chocolade mousseIk ben absoluut geen toetjesmens, maar als Ben voorsteld om Hemelse modder te maken, zeg ik echt geen nee!!! Voor Hemelse modder, oftewel chocolade mousse, mogen ze me zelfs s'nachts wakker maken! Oké, je moet bij dit toetje niet aan de lijn zijn, maar een keertje tussendoor mag best!!!


Klik op "Lees meer" voor het recept!


Wat heb je nodig:
3 eieren
4 repen chocolade van ongeveer 75 gram. (2 melk en 2 puur)
1/2 liter slagroom

Verder heb je nodig:
Handmixer
Garde
Spatel
Pannen
Schalen
Kopje
Schone handen

Zo maak je het klaar:
Chocolade repen, neem wel een goede kwaliteit c.q. merk b.v. Verkade.
Gebruik geen nep-chocolade want dan wordt het helemaal niks en krijg je een kleffe troep.
Je kan experimenteren met verhoudingen van chocolade b.v meer melk dan puur of andersom, je kan geen witte chocolade gebruiken want dat is geen "echte" chocolade.

Chocolade in stukjes breken en dan "au bain marie" (pan in de pan) de chocolade smelten.
Je kan dit ook in de magnetron doen, maar roer het dan wel af en toe om en let er wel goed op, dat de chocola niet verbrand!
Niet stiekum van de chocolade snoepen anders kloppen de verhoudingen niet meer

Eieren scheiden, dit houdt in dat je het eigeel scheidt van de "witte" doorzichtige smurrie.
Doe dit heel heel secuur !!
Er mag dus geen eigeel bij het eiwit zitten en als we zeggen geen dan bedoelen we ook geen dus ook niet een klein beetje.
Anders mislukt alles, besteed hier dus de nodige tijd aan of vaak oefenen..

Eiwit met toevoeging van wat suiker stijf kloppen met de handmixer.

Eierdooiers (eigeel) goed schuimig kloppen met wederom de handmixer.

De chocolade is netjes gesmolten en af blijven met de vingertjes niet weer proberen ervan te snoepen.

Ondertussen even gezellig de slagroom kloppen, geen suiker toevoegen want de chocolade is al zoet genoeg.

Als de chocolade gesmolten is, deze langzaam bij de geklopte eidooiers gieten en ondertussen langzaam met de handmixer mengen.
Let op dat je dit rustig doet want de chocolade is heet en het eigeel koud.
Als je alles ineens bij elkaar gooit dan mengt het niet en gaat het misschien shiften en ken je alles weggooien.
Dus mixer op de langzaamste stand en rustig aan..

Als de geklopte eierdooiers en de gesmolten chocolade goed onder elkaar is opgenomen, de handmixer uit en met een spatel het geklopte eiwit voorzichtig onder elkaar omscheppen tot het goed gemengd is.

Als het eiwit er in zit dan kan de slagroom erbij, wederom niet roeren maar scheppen zodat het allemaal enigszins luchtig wordt.
Daarna ongeveer 4 uur op laten stijven in de koelkast. Dan kan men het nog naar eigen keuze feestelijk garneren bv. met slagroom, hagelslag, geschaafde chocolade, kerstkransjes etc.

Eet smakelijk!!!


Klik hier om het recept uit te printen

0 reacties:

Een reactie posten